Hur kan vi hjälpa dig?

Business Region Göteborg erbjuder en rad kostnadsfria tjänster till dig som vill starta eget företag i Göteborgsregionen.
Hos oss hittar du rätt rådgivning när du funderar på eller bestämt dig för att starta företag.

Det ska vara enkelt att starta företag i Göteborgsregionen. Genom att erbjuda kunskap och kontakter, hjälper vi entreprenörer och innovatörer att göra sina affärsidéer till verklighet.

Har du en affärsidé? Då hjälper vi dig att komma igång. Du kan bolla din idé med oss, vi ger dig goda råd och erbjuder utbildning så att du får rätt kunskap för att starta företag.

Vi har också flera nätverk och mötesplatser för dig som driver företag, så vi kan lotsa dig vidare till rätt kontakter.

Det mesta är kostnadsfritt.  

Vad kan vi göra för dig?
Business Region Göteborg arrangerar regelbundet seminarier och workshops för dig som ska starta eget företag. De kan handla om allt ifrån att du lär dig bokföring och hur du gör en affärsplan, till att du får kunskap om skatteregler, anställningsregler eller arbetsrätt. Att du samtidigt träffar andra i samma situation och skapar nya kontakter är en bonus.

Utöver våra företagstjänster driver vi även mer övergripande frågor för att underlätta för fler att starta och driva eget företag i Göteborgsregionen.

Operativa insatser
Business Center erbjuder kostnadsfri rådgivning till nyföretagare och andra som är intresserade av att starta företag. Vi driver ett Business Center i Angered och ett Business Center i Biskopsgården. 

Företag365 är ett affärsutvecklingsprogram som riktar sig till dig som är småföretagare eller nyföretagare och som känner att du behöver få fart på ditt företagande. Läs mer på Företag365

Workshops/seminarier är utvecklande och praktiska aktiviteter för dig som är nyföretagare eller som funderar på att starta företag. Läs mer i vårt kalendarium.


Strategiska insatser
`Det entreprenöriella Göteborg`– En stark entreprenöriell anda med många nystartade företag är viktig för den ekonomiska tillväxten i en region. Det är oftast här innovationer föds och blir till verklighet. Att starta ett nytt företag kan också vara en väg in på arbetsmarknaden för många, vilket på lång sikt ökar sysselsättningen. För att stärka innovations- och entreprenörsandan samt öka företagandet behövs en samlad insats i staden som även ger effekter i hela regionen. Just nu pågår en stor satsning för att lyfta entreprenörsklimatet i Göteborgsregionen. Det finns redan idag flera uppskattade organisationer som kan hjälpa till med kunskap och rådgivning kring att starta och driva företag. Tack vare etableringen av YESBOX - Home of entrepreneurs samlar vi många av dessa resurser på samma ställe för att ytterligare förbättra tillgänglighet och service till alla som vill starta och utveckla sina företagsidéer.

2021 – inför Göteborgs 400-årsjubileum driver Business Region Göteborg ett flertal projekt i syfte att stärka företagsandan i staden. Där ingår bland annat etableringen av en levande mötesplats för nyföretagare, entreprenörer och innovatörer i Gamlestaden - Yesbox - Home of entrepreneurs som öppnade i september 2017.

Andra delar i 2021-satsningen är hur vi kommunicerar ut alla delar i den attitydförändring som ska skapa en mer entreprenörsdriven företagsanda i Göteborg. Med Saltet på Ringön breddar vi entreprenörsbegreppet så att det även innefattar kreativa och konstnärliga verksamheter.

Färgbox

Verksamt.se
På verksamt.se finns samlad service och information från flera myndigheter på samma plats. Allt för att göra det enklare för dig som driver eller vill starta företag.

Färgbox

Almi.se
ALMI erbjuder genom Företagarskolan en kostnadsfri webbutbildning där du kan testa din affärsidé, arbeta fram din affärsplan och utvecklas som företagare. Genom Företagarskolan får du en bra översikt i hur du startar eget och driver ett företag. Almi arrangerar också startseminarier.

Tip a friend