Lina Winkler - "Starkare ledarskap för att förändra"

Göteborgsandans negativa sidor och rädslan för korruption har gjort tjänstemän och politiker rädda. Det är förödande när det är samarbeten, nyfikenhet och öppenhet som krävs för ett bättre Göteborg, tycker Lina Winkler, vd för Hjälpmedelcenter.
Lina Winkler - "Starkare ledarskap för att förändra"

I ett skyltfönster till en lokal i Lilla Bommen sitter och ligger pensionärsdockor i vårdmiljö. Där innanför pågår kurser i förflyttningskunskap för vårdpersonal. Här finns också det mesta inom förflyttning, från enkla hjälpmedel till tekniskt avancerade och dyra innovationer. Välfärdsteknik för självständigt liv är en växande bransch, och Hjälpmedelcenter är Sveriges främsta oberoende utbildnings- och kompetenscenter, dessutom med ett gott globalt renommé.

– Vår lokal är unik och lockar besökare från hela världen, säger Lina Winkler, vd för Hjälpmedelcenter.

Något som skaver

Företaget får uppmärksamhet nationellt och utomlands, men det är något med just Göteborg som skaver. Lina Winkler tycker att det är egendomligt att beslutsfattare i staden inte visar särskilt stort intresse för Hjälpmedelcenter. När hon hör av sig för att diskutera samarbeten, berätta om verksamheten eller bjuda in till besök får hon sällan respons. Hon hänvisas vidare eller bemöts med misstänksamhet. Som om hon ville sälja något eller var ute efter pengar, menar hon.

– Vårt företag skapades för att förbättra svensk sjukvård – det kan vi inte göra ensamma. Vi behöver samarbeta. I grunden tror jag att det är en ledarskapsfråga. Staden och regionen har genomgått stora strukturella förändringar, vilket verkar ha lett till att alla har för mycket att göra och ingen vill ta tag i det övergripande, långsiktigt utvecklande. Det krävs en attitydförändring och det i sin tur kräver ett tydligt ledarskap, säger hon.

Vågar inte testa nytt

Eller också är det så enkelt att beteendet är en konsekvens av det som har beskrivits som Göteborgsandans mutskandaler.

Anställda kanske har blivit så rädda för att misstänkas för mutbrott att de inte vågar testa nytt och vara nyfikna i sina kontakter med näringslivet, utan hellre stänger dörren, spekulerar Lina Winkler.

– En gång om året bjuder vi in till träff med våra föreläsare, de kommer från hela världen och delar med sig av fantastisk kunskap. Det är en viktig del i kompetensutvecklingen och för att våra föreläsare ska kunna lära sig av varandra. Efteråt bjuder vi på middag. Men då måste de föreläsare som är kommunanställda gå hem. Det finns ingen rim och reson i det.

Färgbox

Lina Winklers tre bästa med Göteborg:

1. Framåtandan. "Här finns en önskan om att bygga, utveckla, göra fint och skapa något riktigt bra."

2. Storleken. "Den ger potential att samverka och träffa folk som underlättar ens yrkesliv. Här är vi inte sju handslag ifrån varandra – max två."

3. Bredden. "Trots att Göteborg inte är så stort har stan en förvånande bredd på både företag och kulturliv."

Lina Winklers tre sämsta med Göteborg:

1. Ledarskapet. "Det behövs starkare ledarskap för att få till en attitydförändring."

2. Otydliga regler. "Ibland är det som att tjänstemän är så rädda för att göra något olagligt att de knappt vågar prata med oss företagare. Hur ska vi skapa samarbeten eller få hjälp då?"

3. Tempot. "Gräsrotsengagemang, företagsidéer och akademisk kompetens kan tillsammans utveckla Göteborg enormt."

 

Tip a friend