Article image
Green mobility app

GreenMobility: "Sverige ligger långt fram när det gäller grön omställning"

Det danska bildelningsföretaget GreenMobility har etablerat sig i Sverige med 200 helt utsläppsfria bilar som nu kör runt på gatorna i Göteborg och Malmö.

Main content

Under sommaren startade företaget sin svenska verksamhet med 100 bilar i Göteborg och ytterligare 100 i Malmö.

– Sverige blir allt grönare och ligger långt fram när det gäller grön omställning. Jag ser fram emot att erbjuda svenskarna ett enklare, grönare och billigare rörlighetslösningar i städerna, säger Thomas Heltborg Juul, vd för GreenMobility, i ett uttalande.

Bilarna är tillverkade av återvunnen plast och återvinningsbara material. I Sverige körs de på el från förnybara källor som levereras av Göteborgs kommunala energibolag Göteborg Energi. Bilarna är tysta och släpper inte ut koldioxid eller andra skadliga ämnen. 

Green mobility Bil
Foto: GreenMobility

 

I Danmark har GreenMobilitys bildelningsplattform varit i bruk sedan 2016. Efter att företaget nu lanserat sin tjänst i Sverige finns den i fyra städer. 

Tjänsten är uppbyggd kring en app, och bildelningen är ”free-floating”, vilket betyder att användarna kan hämta och lämna bilar på vilken som helst av de fördefinierade parkeringsplatserna. Kunderna kan betala en minuttaxa eller köpa hela timmar eller dygn. 

Joel Görsch, etableringsrådgivare för fordons- och miljöteknikföretag på Business Region Göteborg, har stöttat GreenMobility i deras etablering i Göteborg. Han förklarar varför deras verksamhet är positiv för regionen: 

– Framtidens rörlighet är elektrisk, autonom, delad och uppkopplad. GreenMobilitys etablering i Göteborg kommer att driva på regionens utveckling inom smart rörlighet, bildelning och rörlighet som en tjänst, säger Joel Görsch, etableringsrådgivare för fordonsbranschen på Business Region Göteborg.

Print this page:

Tip a friend

Bottom content